Zijden draadje

Toekomst

Niet mijn woorden, maar van de Raad van Beheer. Eindelijk is het muntje gevallen, zo lijkt het, maar het zijden draadje waar die toekomst aan hangt, is flinterdun en zó doorgeknipt. En nóg wil het niet zeggen dat het systeem nu helemaal verandert.  Want dat gaat niet zo makkelijk, zoals ik al vaker heb gezegd. Maar goed, het begint altijd met inzicht en dat inzicht lijkt nu heel langzaam door te breken. Lees de laatste RAADAR maar (vreselijke woordspeling trouwens), de nieuwsbrief van de Raad van Beheer, waarin Kay van de Linde en Maurice de Hond de resultaten van hun onderzoek over de rashondensector presenteren. Een citaat:

92%

Dat is mooi, denk je dan, maar ik maak me zorgen over die 8% die uiterlijke raskenmerken toch belangrijker vindt dan gezondheid. Is die ingedeukte snuit dan zó belangrijk om te behouden? Zelfs als de hond nauwelijks meer kan ademhalen? Of al dat zogenaamde “aandoenlijke” gewaggel op die kromme pootjes? Maar goed, de Raad van Beheer gaat ermee aan de slag, zo lezen we.

Nog een laatste citaat om het af te leren:

context

Eerst zien, dan geloven, zei mijn opa al en die kon het weten. Johannes 20:24 vertelt over de apostel Thomas (voor gelovigen en ongelovigen heel leerzaam).

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s