Suffragettes

suffragettes 2Mannelijke exemplaren van Homo Sapiëns zul je er tevergeefs tegenkomen. Bij de damesclub Kunogonda, bedoel ik. De exclusiefste club in de rashondenwereld moet volgens de dames vooral “een rustpunt” zijn. Dus geen modern gedoe met websites en zo. In een rijtuigie, helemaal naar Vinkeveen. En natuurlijk is het “een eer” voor het lidmaatschap gevraagd te worden. De ballotage is verpletterend streng. Je hebt minstens 3 vriendinnen nodig die je voordragen en dan nóg weet je het niet zeker. Eigenlijk kom je als brave burgerman op een fiets met hulpmotor makkelijker binnen bij de Hells Angels.  Over het bestaansrecht zijn de dames kort: “we hebben zeer kundige kynologen als lid.” I rest my case, your honour.

De kritiek op de Raad van Beheer: “De Raad heeft niet op tijd haar verantwoordelijkheid genomen.” Daar kan iedereen het mee eens zijn. De RvB had inderdaad veel eerder sturing moeten geven in het proces van het fokken van gezonde rashonden. Maar nee, de dames bedoelen iets anders: de Raad van Beheer had zich meer moeten inspannen voor een plaatsje in “belangrijke adviesorganen van de overheid.” Nu heeft de Raad die boot jammer genoeg gemist. Tja… ik had mijn case al gerest, your honour.

De juffers willen in november bij het tiende lustrum van de vereniging een heus symposium organiseren over de certificering van rashondenfokkers. Een idee dat, zoals zoveel goedbedoelde ideeën, vruchteloos strandde in de bureaucratie en de machtsspelletjes van de Raad van Beheer. Maar dames, toch geen certificering voor alleen fokkers van het vrouwelijk geslacht, mag ik hopen? Grote grutjes, neen! Of we er ruchtbaarheid aan willen geven. Ja hoor. We zijn ook de beroerdste niet. Klik maar op het plaatje. Een heuse website? Dames! Kan er dan niets bij het oude blijven? Thuis heb ik nog een ansichtkaart waarop een kerk, een kar met paard, een slagerij J. van der Ven.

kunogonda1

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Suffragettes

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s