Liefde maakt blind

Liefde maakt blind

Kent u die uitdrukking, dames en heren? Liefde maakt blind? Onder die titel (subtitel Ziekelijke Schoonheid binnen de Rashondenfokkerij) start het Lectoraat Welzijn van Dieren van de Hogeschool Van Hall Larenstein op woensdagmiddag 15 mei een discussie over wat er allemaal mis is gegaan in de fokkerij van rashonden.  Dat vindt plaats in het auditorium van de hogeschool, Agora 1, 8934 CJ Leeuwarden. Vanaf 13.00 uur, toegang gratis, discussie en drankje na. Ik zeg doen!

Interessante lezingen met als titels “Waarom de fokkerij van rashonden monsters baart” van  Prof. Dr. Freek van Sluijs van de Universiteit Utrecht, “Erfelijk gehandicapte honden: Oorzaak, Onmacht, Oplossing” van Ir. Ed Gubbels van het  Platform Verantwoord Huisdierenbezit, en “Een gezonde rashond, verantwoordelijkheid van iedereen” door Dr. Ingeborg de Wolf, de kersverse directeur van de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied. En als je je afvraagt of de rashond gezonder wordt door het Besluit Gezelschapsdieren dan heeft Mr. Ing. Iaira Boissevain,  advocaat Praktisch Dierenrecht, misschien het antwoord.

Tegen Ingeborg de Wolf zou ik zeggen, hoe moet dat nou als de titel van je lezing al fout is. “Een gezonde rashond, verantwoordelijkheid van iedereen.” Samen met z’n allen, zei Henny Huisman al. Lekker gezellig, dat wel. Sorry Ingeborg, maar dat is natuurlijk onzin. Alleen de fokker is verantwoordelijk voor een gezonde rashond en de Raad van Beheer moet daarvoor de kaders scheppen, om het maar eens in verschrikkelijk vergaderjargon te zeggen! Houd ook maar eens op met die kampioenencultus op al die hondenshows en laat als Raad van Beheer goedwillende fokkers, die gezonde honden willen fokken, niet in de kou staan!  Ik heb wel een paar wrange praktijkvoorbeelden, mocht je die (nog) niet kennen. Nog 1 ding, waarom ligt dat Leeuwarden altijd zo’n klere eind weg! Hier alle info.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Erfelijkheid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s