Grote overwinning

Tweede_KamerHet amendement op artikel 19 van het Besluit Gezelschapsdieren is vandaag aangenomen in de Tweede Kamer! Dat betekent dat elke fokker, ook hobbyfokkers die af en toe een nestje fokken, zich aan deze wet moeten houden! Dat is een grote stap voorwaarts. Flauwekulargumenten van fokkers waar ik al jaren tegen ageer (ik hoef anderen niets te bewijzen, het is allemaal een kwestie van vertrouwen, wij hebben jarenlange ervaring, in mijn kennel komen geen afwijkingen voor, mijn honden zijn kampioenen etc. etc.) kunnen nu met de wet in de hand van tafel worden geveegd. Een enorme overwinning!

overwinning

Het wordt voor stichting Dier&Recht nu ook een stuk eenvoudiger om rechtszaken aan te spannen tegen malafide fokkers. ‘Heeft een rashond een erfelijke aandoening en komt deze erfelijke aandoening veel voor in het specifieke hondenras, dan moet de fokker aantonen dat hij/zij de aandoening heeft proberen te voorkomen’, aldus Hans Baaij, directeur Dier&Recht.

Kan de fokker dit niet, dan is de fokker wettelijk aansprakelijk voor de schade, zoals dierenartskosten.  Malafide fokkers zullen het nu wel uit hun hoofd laten maar wat raak te fokken zonder de dieren behoorlijk te testen op aandoeningen die in het ras voorkomen! Iedereen  bedankt  die de petitie heeft ondertekend om de politiek wakker te schudden! Vind je dierenwelzijn ook belangrijk? Doneer hier een klein bedrag om het werk van Dier&Recht te steunen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Erfelijkheid en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s