Drie jaargangen online

nieuwsbrievenWebmaster Jouke Rensma heeft de AVLS clubbladen van 2009 op de website gezet. Er staan nu 3 jaargangen vanaf de oprichting van onze vereniging online, zodat ook niet-leden ze kunnen lezen. De tijd gaat snel. Ik lees dat de RvB eind 2009 heeft besloten meer verenigingen per ras te erkennen. Ook een verslag van een lezing van drs. Jeffrey de Gier, specialist afdeling Reproductie van Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht. Op een vraag hoe inteeltdepressie zich uit, is het antwoord dat “homozygotie (het fokken op gelijkvormigheid, JB) leidt tot meer kans op schadelijke recessieve mutaties, die weer leiden tot verminderde vitaliteit (…) De conclusie was dat bij een toename van het inteeltcoëfficiënt de spermakwaliteit binnen de populatie afneemt.

Monty Sloan op de AVLS clubdag 2009

Monty Sloan op de AVLS clubdag 2009

De wereldberoemde wolvenfotograaf Monty Sloan gaf een lezing op de AVLS clubdag van 2009 over het Wolfpark in de VS waaraan hij verbonden is. Ook interessante stukken uit het Saarlooswolfhondenarchief met unieke foto’s van Leendert Saarloos. Het kan niet op. En ik herinner me nog goed dat ik met Hella naar het Van Haeringen Lab in Wageningen ging voor een interview met directeur Wim van Haeringen. Maar is dat alweer 4 jaar geleden?

Ik wil ook graag wijzen op het artikel in  Jaargang 3 nummer 2 van de enige tijd geleden overleden dr. Hellmuth Wachtel, destijds verbonden aan de Universiteit voor Agricultuur in Wenen. Wachtel was een internationale autoriteit op het gebied van de hondenfokkerij. Zijn artikel gaat over het verlies van genetische variatie, het effect van heterosis, de principes van de populatiegenetica en het beheersen van inteelt in hondenpopulaties.  Nog steeds het lezen meer dan waard.

archief

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s