De ontmaskering van Saarlooswolfhondenweetjes

Magda Nieuwhof veegt en veegt

Magda Nieuwhof veegt haar straatje schoon

Na de ontmaskering van Frits Pielanen, de voormalig voorzitter van de NVSWH die het ras en die vereniging als een baksteen liet vallen toen hij zijn zin niet kreeg bij een bestuurswisseling, nu de ontmaskering van Magda Nieuwhof. Zij blijkt achter het anonieme weblog saarlooswolfhondenweetjes te zitten. In een reactie op mijn open brief over het uitblijven van nesten bij de NVSWH doet Magda Nieuwhof – in ’t Veld een wanhopige poging het straatje van de voormalig voorzitter schoon te vegen. Daarna kiepert ze alle rotzooi gretig over de schutting  van het nieuwe bestuur. De NVSWH mag zich gelukkig prijzen dat deze rancuneuze mevrouw geen secretaris van de club is geworden, zoals Pielanen wilde doordrukken.

Haar reactie geeft een ontluisterend beeld van de alles verstikkende onverdraagzaamheid van de fanatieke kliek rondom Pielanen, nog afgezien van de vele onjuistheden die het bevat. Het is een toonbeeld van onvermogen om naar steekhoudende argumenten van anderen te willen luisteren. Geen wonder dat sommige bestuursleden rilden alleen al bij de gedachte dat deze mevrouw in het bestuur zou komen. Ik ken mensen die liever 14 dagen met 100 tarantula’s en 20 wurgslangen in een afgesloten hok verblijven, dan in een bestuur samen met Magda Nieuwhof te moeten zitten.

Over de oude koeien waar Magda mee komt aanzetten, is eigenlijk alles al gezegd. Maar laten we eerlijk zijn, het ís ook schandalig dat leden vragen stellen op een ledenvergadering over het fokbeleid en hun voorstellen willen toelichten hoe het anders zou kunnen. Zó brutaal! Reden genoeg voor Pielanen om iedereen uit de vereniging te smijten die het in zijn hoofd haalde ideeën voor een ander beleid te hebben. Wie het nog een keer wil lezen klikt hier. Het is na al die jaren een beetje verdraaid geraakt in Magda’s geest. De paginanummers staan onderaan, Magda, dan kun je precies in de goede volgorde lezen hoe het is gegaan. En gelukkig hebben we de geluidsband nog.

Intussen begrijp ik Nieuwhofs frustratie goed: haar rol is definitief uitgespeeld. Van haar buitengewone kynologische kwaliteiten (die alleen haar buurman Frits Pielanen zag) zal geen gebruik worden gemaakt. Nee, dank u! Dan nog dit, mevrouw Nieuwhof, want hoe u het ook went of keert, de waarheid is dat Frits Pielanen zelf zijn lidmaatschap opzegde, het ras als een baksteen liet vallen toen het hem niet lukte uw benoeming als secretaris er door te drukken en de NVSWH met een al jarenlang failliete fokboedel achterliet. Want sinds 2009 is er in Nederland geen pup meer geboren bij de NVSWH! Erg hè! Dat iemand dat zomaar durft op te schrijven zonder dat de voorzitter hem de mond kan snoeren! Zó brutaal!

Want waar het over zou moeten gaan, mevrouw Nieuwhof – de aanwas van pups! –  dáár hoor ik u niet over! U hebt daar geen enkele oplossing voor, u hebt alleen uw eigen miezerige rancune. Ik hoop dat het nieuwe bestuur van de NVSWH – nu zonder uw schreeuwerige bemoeizucht – een visie voor de toekomst ontwikkelt. In uw reactie laat u veel van u zien mevrouw, en het siert u niet.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De ontmaskering van Saarlooswolfhondenweetjes

 1. Bert Strijk. zegt:

  Ik wil toch even wat kanttekening geven op de eenzijdige berichtgevingen van Magda en consorten alias de anonieme sites weetjes/Lawanda/Barend. Ik lees vaak de opmerking gezond ras die zeer oud wordt bij hun. Heeft men wel eens de moeite genomen om te achterhalen dat door de jaren heen veel meer honden op jongere leeftijd zijn gestorven dan de oude van 13 en ouder.

  Dan het PRA onderzoek. In Nederland heb je de ECVO, dat is een organisatie van dierenoogartsen die samen werken met de Raad van Beheer. Dit is uitgebreid met artsen in Europa. Door de digitale en zeker door de SWH wereld is v/a begin 2000 de PRA behoorlijk onder de hondenliefhebbers bekend geworden en heeft het spiegelen (klinisch oogonderzoek)een enorme grote vlucht genomen onder alle rassen. Daardoor verviel het oude verhaaltje dat de hond alleen maar blind is wanneer er geen oogzenuwen meer te zien zijn en dat het afsterven (progressief atrofie)netvlies dus verhoogde reflectie zich klinisch voortzet.

  Door samenwerking met SWH liefhebbers buiten de oude NVSWH zijn er in verschillende jaren 3 zeer ingrijpende ERG onderzoekingen gedaan in binnen en buitenland. Dat is honden onder narcose brengen en dan via verschillende kleuren en lichtflitsen worden de oogzenuwen gemeten of er zicht verlies is. We hebben bewust niet vrij gegeven honden van de NVSWH genomen met ook gezonde honden als vergelijking.

  Het was echt schrikken na alle ERG onderzoeken. De type PRA honden die door Magda als onschuldig neer gezet werden met haar laatste weetjes dat ze alles zien en geen verdere progressie is en dat de aderen niet verder afbreken en dat de hyperreflectie niet ernstiger werden hadden met het ERG onderzoek nog maar een zichtbeeld van 10 %. Mijn hond Tican was 100% blind.

  Met het het ECVO team wordt er met een groep artsen een hond onderzocht als men twijfelt aan de uitslag van een eerder onderzoek door een ECVO oogarts. Dit team geeft gezamenlijk de definitieve uitslag van vrij of PRA lijder.
  De oude NVSWH ging maar naar 1 arts, en dat in Duitsland, en deze arts was in ieder geval toen geen ECVO arts. Deze arts had het systeem van u hoeft niet bang te zijn u ben maar een beetje zwanger. Of!! Hij geeft pas definitief aan van zwangerschap als de baby er uit komt. Deze arts ging niet mee met de nieuwe bevindingen en PRA verloop bij de honden in deze tijd. Hij bleef hangen bij het hele oude systeem.

  Verder heeft Johan gelijk, Magda en consorten schoppen en slaan om zich heen en roepende in de woestijn of te wel beste stuurlui staan aan wal. Maar hun kerngezonde raszuivere populatie is aan het uitsterven.

  Gr Bert Strijk. (Bertus)

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s