Clubdag AVLS 2013

AVLS clubdag op het terrein van de KC Zwolle

AVLS clubdag op het terrein van de KC Zwolle

De clubdag kenmerkte zich zoals gebruikelijk door een stralend zonnetje en een enorme drukte. De medewerkers van de KC Zwolle waren verbaasd dat zo’n kleine populatie zoveel mensen op de been kan brengen. Het was een gezellige dag, te kort om iedereen te spreken.

Timo met Thorgal en Vera

Timo met Thorgal en Vera

Timo deed het geweldig goed met Thorgal in de demonstratie ‘Hond en Kind’ die Vera gaf.  Ook de agilitytraining van Jochem was leuk en leerzaam. Die training lieten onze oudjes aan zich voorbijgaan, maar verder hadden ze het best naar hun zin.

Tunka Troy Timberley en Hushala Helatna v. 't Schoman

Tunka Troy Timberley en Hushala Helatna v. ’t Schoman

Het oogonderzoek (al vanaf de oprichting van de AVLS een van de aandachtspunten van het gezondheidsbeleid) werd voor een aantal eigenaren een nare ervaring. Bij hun hond werd de (multi)focale vorm van Retina Dysplasie geconstateerd. Bij pups is deze afwijking al vanaf 8 weken duidelijk te zien, maar dit werd bij onze honden nooit eerder vastgesteld.

Dr. Stades verrichtte het oogonderzoek in Zwolle

Dr. Stades verrichtte het oogonderzoek in Zwolle

Dr. F. Stades, emeritus hoogleraar oogheelkunde in Utrecht, die het onderzoek op onze clubdag uitvoerde, is een absolute autoriteit in zijn vakgebied. Marianne had vanochtend contact met hem over de testresultaten.  Nader onderzoek is nodig om opheldering te krijgen. Er wordt nu overlegd over een pannelavond in Utrecht, waar meer oogartsen dit fenomeen zullen beoordelen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, Erfelijkheid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s