FCI rasstandaard

kopstudie saarloos

Lycos Lyranak Timberley

Onlangs werd de verouderde rasstandaard door de FCI aangepast na advies van de AVLS en de NVSWH. Een mooi voorbeeld dat samenwerking wel degelijk mogelijk is. De Raad van Beheer vroeg daarna beide  Nederlandse rasverenigingen foto’s aan te leveren van rastypische Saarlooswolfhonden ter illustratie bij de vernieuwde rasstandaard. De AVLS publiceerde in het laatste clubblad de officiële foto’s  die waren uitgekozen. De kopfoto van de NVSWH (links) en de standfoto van de AVLS (onder). Zonder de namen van de honden te noemen, want het gaat om het rastype en niet om de hond zelf. Ik heb het hier niet gemeld, want ik kan niet alles herhalen wat in het clubblad staat. Het is fijn te horen dat Diny Pielanen ook tevreden is met de foto’s. Ze zet de kopstudie van Lycos Lyranak Timberley op haar Facebookpagina en natuurlijk moet iedereen van haar weten dat de hond door haar is gefokt. Maar geen foto van de AVLS hond. Dat is jammer. Ik houd van volledigheid, dus publiceer ik hier de kopstudie die de NVSWH instuurde en de  standfoto van de AVLS. Het is Lucan Kadin van de Kilstroom, gefokt door Marijke Saarloos. Zij heeft er wat minder behoefte aan dan Diny Pielanen om zich op de borst te kloppen over haar fokkerij.  Het is een prachtige foto van een rastypische Saarlooswolfhond. De foto is gemaakt door Carmen Tyborski. Weet iedereen dat ook weer.

Lucan Kadin van de Kilstroom

Lucan Kadin van de Kilstroom

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, Rasstandaard, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op FCI rasstandaard

  1. Peter zegt:

    Is die Lycos niet die hond die de voorzitter van de NVSWH kwijt is geraakt en die nooit meer is teruggevonden? Waarom geen actuele SWH van de NVSWH?

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s