Dier en Recht in Kassa

Brecht van Hulten

Brecht van Hulten presenteert VARA’s Kassa

Directeur mr. Hans Baaij van Stichting Dier&Recht zit zaterdag in een uitzending van het televisieprogramma Kassa om 19:05 uur op Nederland 1.
Het gaat om twee Duitse herders, een reu en een teef uit hetzelfde nest, die beiden al op jonge leeftijd HD hebben gekregen. Dier&Recht vertegenwoordigt de eigenaren van de honden en wil dat de fokker in ieder geval de dierenartskosten vergoedt. De schade bedraagt inmiddels zo’n € 10.000.

De fokker van de Duitse herders heeft zich contractueel ingedekt door zijn aansprakelijkheid te beperken. Hij stelt allerlei voorwaarden aan de manier waarop het gebrek dient te worden medegedeeld. Deze voorwaarden zijn in strijd met de wet, volgens Dier&Recht. Volgens EU normen moet de hond twee jaar en volgens Nederlands recht nog langer zonder gebreken zijn, zegt de stichting. Een verkoper mag daar in een contract niet van afwijken. Mocht het op korte termijn niet tot een vergelijk komen dat zal Dier&Recht de fokker dagvaarden. Doel van Dier&Recht is niet alleen de gedupeerde eigenaren te helpen, maar door de schade te claimen zullen hondenfokkers in de toekomst beter hun best doen om erfelijke aandoeningen te voorkomen, zegt Dier&Recht die het fokken met zieke honden en met zieke hondenrassen zo veel mogelijk wil tegengaan.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s