Een gewaarschuwd mens telt voor 2

darwinEr is helaas weer een geval van erfelijke blindheid opgedoken in de NVSWH populatie. Bij de teef Alfa is PRA geconstateerd. De ouderdieren, IVAR IVANO TIMBERLEY en BARBARA zijn dus bewezen dragers. ALFA is een nazaat van EZRAAH ELKELEV MEEHAMOLAD , beter bekend onder zijn roepnaam Darwin. Van Darwin was al bekend dat hij PRA lijder was. De ouderdieren, de reu NA ‘KELEV ZE-EV O’NINHO DE PASSAROS en de teef TSAJAD TAMATIE TIMBERLEY, zijn dus ook bewezen dragers van PRA. En zo woekert het maar door. Toch werd met de PRA lijder Darwin gefokt! Onbegrijpelijk! Alle nakomelingen van Darwin zijn dus drager van PRA en nu is het bingo in de tweede generatie: weer een PRA lijder! Ik heb daarover al lang geleden (op 6 mei 2005!) vragen gesteld aan het NVSWH bestuur. Natuurlijk nooit antwoord gekregen.

brief 6 mei 2005

Als je wilt, kun je hier die brief downloaden. Het wordt langzamerhand duidelijk dat de populatie van de NVSWH, behalve met inteeltproblemen, met nog veel meer problemen heeft te kampen. Het verhaal dat het PRA probleem doortastend werd aangepakt door het bestuur van de NVSWH is niet waar. Zie database Raad van Beheer:

Alfa

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in P.R.A. Alle Info, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s