Meer dan perfect!

bron: De Telegraaf

bron: De Telegraaf

Bericht uit De Telegraaf van vandaag. Klik op het plaatje voor het hele artikel. Ik heb al vaker geschreven over de verkeerde prikkel die uitgaat van hondenshows. Het is prima als fokkers op een tentoonstelling het publiek willen laten zien hoe mooi hun honden zijn, maar daar gaat het helemaal niet om. Het gaat om de kampioensbekers! Die prikkel komt van de exterieureisen in de rasstandaard en die wordt in de praktijk sterk overdreven.

Heeft de standaard het over een klein neusje? Dan is een kleiner neusje beter! Een huidrimpel? Die kan nog iets rimpeliger. Ronde oortjes? Hangoren? Bruine oogjes kunnen bruiner en gele oogjes kunnen altijd nog geler. Lange rug? Aflopende rug? Korte poten? Bloeddoorlopen ogen? Door die overdrijving krijg je waggelende, kreunende gedrochten die nauwelijks nog het predicaat hond verdienen. Veel rasverenigingen stellen een keurrapport verplicht (soms zelfs 2 keer!) voordat je met de hond mag fokken. Zal de sector ooit tot inkeer komen en die shows afschaffen? Tegenvraagje: Vraag je aan een kastelein ook of hij uit zichzelf geen bier meer wil schenken?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Erfelijkheid en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Meer dan perfect!

  1. henk roos aka ron hoeks zegt:

    De meeste mensen zijn hardleers. Als ik zie hoe conservatief er gedacht wordt in het hondenwereldje ben ik bang dat er aan een verbod niet valt te ontkomen. Want inderdaad, zoals je op het einde terecht stelt: uit onszelf gaan we er waarschijnlijk niet mee stoppen.
    Het is zelfs de vraag of we met ons geknoei uiteindelijk niet een totaalverbod op rashonden over ons af zullen roepen. Als dat gebeurt is dat ergens natuurlijk erg jammer, maar dan hebben we het er wel zelf naar gemaakt.

  2. henk roos zegt:

    ps. henk roos aka ron hoeks moet gewoon henk roos zijn. Ik zit weer te rommelen met verschillende accounts en Google vindt het handig om alles voor me te onthouden, ook wat ie niet onthouden moet. Maar dat is weer een geheel ander verhaal.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s