Verbod op couperen bijklauwtjes

Nunwé en Katara

Nunwé en Katara

Ook de Saarloos Wolfhond heeft ze.  Bijklauwtjes. Niet allemaal, maar sommige pups worden ermee geboren. Drie van de vier pups in ons nest hadden bijklauwtjes. Op de foto Nunwé en Katara, waar ze duidelijk op zijn te zien. We hebben ze laten zitten. Onze dierenarts vond het ook niet nodig ze te verwijderen. Te veel stress voor de jonge pupjes. Het argument (volgens sommige fokkers) om ze wèl te verwijderen, is dat de hond er op latere leeftijd last van kan krijgen. De klauwtjes zouden kunnen afscheuren. Anderen zeggen weer dat dit onzin is. Hoe dan ook, eerst mochten de klauwtjes nog worden verwijderd voordat de pups vier dagen oud waren, maar met ingang van 1 juli 2014 mag dat niet meer. Paragraaf 2, artikel 2, lid t. komt dan te vervallen. Goede zaak!

vervallen

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen, Erfelijkheid en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Verbod op couperen bijklauwtjes

  1. Ellen zegt:

    Bij Bantu haar vorige nest had Taran ze, die heb ik toen wel laten weghalen maar in dit nest zijn er ook 3, en ik heb ze laten zitten. Zag het nut er nu ook niet van in. Inderdaad een goede zaak!

  2. Ineke Mielekamp zegt:

    Het kan alleen een probleem worden als de hond heel, heel erg nauw loopt achter want dan kunnen ze in elkaar haken, maar met een redelijk gehoekte hond zal dat niet het geval zijn!

    INEKE

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s