Wolf binnenkort beschermd

Je mag hem nog steeds afknallen als je als jachtopziener een wolf voor de loop krijgt, maar binnenkort is dat afgelopen. Willen de wolven dus nog even wachten om de grens over te steken? Beter voor hun gezondheid.

wolf beschermd

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Over Wolven en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Wolf binnenkort beschermd

  1. Klopt niet Johan.. 🙂 “Je mag hem nog steeds afknallen als je als jachtopziener een wolf voor de loop krijgt, maar binnenkort is dat afgelopen.” Onzin. Volgens de europese regelgeving is de wolf binnen de hele EU beschermd door middel van internationale verdragen zoals de habitatrichtlijnen en Bernconventie. Ook Nederland heeft deze mede ondertekent. Hieraan aangepaste nationale wetgeving gaat dit nieuws over. Deze verandering in de nederlandse wetgeving is dus een formaliteit en administratieve aanpassing. Ook als je nu een wolf neerschiet ben je strafbaar.

    • Bedankt voor je uitleg Rick. Maar “De wolf krijgt in Nederland de status van wettelijk beschermd dier” impliceert dat ie die status nu nog niet heeft. Ik weet niet of je de Nederlandse TV ontvangt in Zweden, maar dit was ook de teneur in de berichtgeving. Bedankt voor je toevoeging. De Duitse wolven kunnen dus met een gerust hart de grens oversteken 🙂

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s