Van toehoorder tot huichelaar

uit: clubblad NVSWH maart 2014

uit: clubblad NVSWH maart 2014

Dit is het voorwoord van voorzitter Jan Verbeeck  in het laatste NVSWH clubblad. Veel vragen, maar geen antwoorden. Typisch Verbeeck. Tja, hoe gaan we om met de gezondheidsmatrix, de versmalde fokbasis en een mogelijke outcross? Voor een normaal mens normale vragen…. zou je zeggen. Maar deze vragen waren in het recente verleden volkomen taboe in de NVSWH. Met de regime change lijkt de wind daar gedraaid. Misschien ziet Verbeeck in dat er echt iets moet gebeuren om het tij te keren. Blijkbaar wil hij verantwoordelijkheid nemen voor het voortbestaan van de populatie Saarlooswolfhonden in de NVSWH.

Jan Verbeeck wilde graag als toehoorder aanwezig zijn bij de outcross commissie van de AVLS. Zo wilde hij leren van het outcrossproces, zei hij. De AVLS is daar blij mee. Er lijkt nu een dialoog op gang te komen die vroeger totaal ondenkbaar was. Vanaf het begin was Jan Verbeeck bij de vergaderingen van de outcross commissie aanwezig. Zijn inbreng wordt gewaardeerd, zijn bijdrage is meedenkend. Op de selectiedagen die de AVLS gaat organiseren, wil Verbeeck ook graag zijn deskundig commentaar geven.

Jan Verbeeck zegt dat hij een eventuele outcross nu ook in de NVSWH bespreekbaar wil maken. Realiseert hij zich dat die dialoog gevoerd moet worden? Omdat het anders helemaal de verkeerde kant op gaat? Misschien heeft hij  dat inzicht gekregen. We zullen zien. De tijd zal het leren.

(NASCHRIFT: later bleek dat Verbeeck een heel ander doel had als toehoorder in de selectiecommissie. In het geniep voerde hij gesprekken met de RvB afgevaardigden om hen ervan te overtuigen dat de honden van de AVLS niet raszuiver waren. De RvB afgevaardigden werden door de RvB directie vervangen wegens ernstige schending van het vertrouwen met de overige leden van de commissie. Verbeeck werd uit de commissie gezet. We wisten toen waar we aan toe waren. Een huichelaar met een vuile, dubbele bodem)

samen sterk voor het ras

samen sterk voor het ras

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Van toehoorder tot huichelaar

 1. Anton van der Gaag zegt:

  Wauw!
  Inderdaad duimen, dus. En hopen dat Dhr. Verbeeck dit idee erdoor krijgt in zijn vereniging. Het gaat tenslotte om het voortbestaan en gezond houden / maken van de Saarlooswolfhond en niet om de ego’s van betweters.

 2. trudy zegt:

  Ik val van verbazing achterover, zie ik ineens dat bange Barend een link van jouw blog op zijn blog heeft staan. Blijkbaar wil hij dat mensen van zijn blog dit lezen, komt hem zeker niet zo goed uit dat er een goede samenwerking is. Hij heeft liever dat beide verenigingen vechtend over straat gaan en dat er over een paar jaar helemaal geen Saarlooswolfhonden meer geboren worden. Ik wens Jan Verbeeck en zijn hele bestuur veel wijsheid, laat je niet van de wijs brengen door bange Barend die de trouwe aanhang van het vorige bestuur vertegenwoordigt.
  Trudy.

 3. M. Voet zegt:

  De NVSWH staat voor een moeilijke beslissing. doorgaan is het eind van het ras.

  dat kun je op je vingers natellen. Erzullen maatregelen genomen moeten worden dus de ogen niet langer sluiten voor de problemen. Dapper om de handschoen op te pakken.
  vr. gr. M. Voet

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s