Dapper

uit: clubblad NVSWH maart 2014

uit: clubblad NVSWH maart 2014

Dit citaat is uit het voorwoord van Jan Verbeeck, voorzitter van de NVSWH, in het laatste clubblad. Tja, hoe gaan we om met de gezondheidsmatrix, de versmalde fokbasis en een mogelijke outcross? Voor een normaal mens normale vragen…. zou je zeggen. Maar deze vragen waren in het recente verleden volkomen taboe in de NVSWH. Met de regime change is de wind daar behoorlijk gedraaid. Verbeeck ziet nu in dat er echt iets moet gebeuren om het tij te keren. Hij neemt  zijn verantwoordelijkheid voor het voortbestaan van de Saarlooswolfhondenpopulatie in de NVSWH en dat valt zeer in hem te prijzen.

Jan Verbeeck heeft ook zijn expertise in de selectiecommissie van de AVLS aangeboden. Zo wil hij leren van het outcrossproces. De AVLS is daar blij mee en heeft zijn aanbod geaccepteerd. Er komt nu een dialoog en een samenwerking op gang die vroeger totaal ondenkbaar was. Vanaf het begin was Jan Verbeeck bij de vergaderingen van de selectiecommissie aanwezig. Zijn inbreng wordt zeer gewaardeerd, zijn bijdrage is meedenkend en positief. Op de selectiedagen die de AVLS gaat organiseren, wil Verbeeck ook graag zijn deskundig commentaar geven. Maar dat is niet alles.

Jan Verbeeck wil een eventuele outcross nu ook in de NVSWH bespreekbaar maken. Hij realiseert zich dat die dialoog met de leden moet worden gevoerd, anders gaat het helemaal de verkeerde kant op. Het is mooi dat hij dat inzicht heeft gekregen, maar het is de vraag of hij zijn bestuur en zijn leden kan overtuigen.

Het is hoe dan ook een dapper besluit van de voorzitter van de NVSWH een outcross ter sprake te brengen op de aanstaande ledenvergadering.

samen sterk voor het ras

samen sterk voor het ras

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dapper

 1. Anton van der Gaag zegt:

  Wauw!
  Inderdaad duimen, dus. En hopen dat Dhr. Verbeeck dit idee erdoor krijgt in zijn vereniging. Het gaat tenslotte om het voortbestaan en gezond houden / maken van de Saarlooswolfhond en niet om de ego’s van betweters.

 2. trudy zegt:

  Ik val van verbazing achterover, zie ik ineens dat bange Barend een link van jouw blog op zijn blog heeft staan. Blijkbaar wil hij dat mensen van zijn blog dit lezen, komt hem zeker niet zo goed uit dat er een goede samenwerking is. Hij heeft liever dat beide verenigingen vechtend over straat gaan en dat er over een paar jaar helemaal geen Saarlooswolfhonden meer geboren worden. Ik wens Jan Verbeeck en zijn hele bestuur veel wijsheid, laat je niet van de wijs brengen door bange Barend die de trouwe aanhang van het vorige bestuur vertegenwoordigt.
  Trudy.

 3. M. Voet zegt:

  De NVSWH staat voor een moeilijke beslissing. doorgaan is het eind van het ras.

  dat kun je op je vingers natellen. Erzullen maatregelen genomen moeten worden dus de ogen niet langer sluiten voor de problemen. Dapper om de handschoen op te pakken.
  vr. gr. M. Voet

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s