Homp klei

Jarenlang dachten fokkers dat honden als een homp klei gekneed konden worden naar hun ideaalbeeld. Maar de natuur stak daar een stokje voor. Fokken op uiterlijk bracht uiteindelijk grote erfelijke problemen met zich mee. Stichting Dier&Recht trok aan de bel en stelde deze rashondenwijzer op met hondenrassen die aan veel erfelijke afwijkingen lijden. Een enorme knuppel in het hoenderhok van fokkers.

De dierenbescherming wilde zelfs het fokken van rashonden helemaal verbieden! En zoals zo vaak werd niet het probleem besproken, maar werd de boodschapper (Stichting Dier&Recht) weer eens aan de schandpaal genageld. Men wil het probleem gewoon niet zien! En dan is er sprake van niets minder dan “een hetze.” Een Duitse herderfokster in de onderstaande tv-reportage over haar teef: “Helaas heeft zij wel de aandoening van Heup Dysplasie, maar ze heeft daar totaal geen last van.” Eh.. nee? En natuurlijk ligt het probleem bij de eigenaar die niet goed met de pup omgaat. Het ligt volgens fokkers DH nu nooit aan de fokkerij. De Duitse herderfokster: “Het heeft ook te maken hoe je met je hond omgaat.” Geen enkele zelfreflectie, geen spoortje van twijfel dat het misschien ook aan de fokkerij kan liggen. De vraag is natuurlijk: waarom hebben zoveel Duitse herders problemen met hun heupen. Veel meer – uitzonderlijk veel meer – dan andere rassen. Kijk eens hoe de honden zijn gefokt de laatste jaren. Hun rug lijkt wel een skischans van Garmisch Partenkirchen! En daar kan de pupkoper niets aan doen! Keurmeesters vinden dit mooi. Honden met deze ruggen behalen de hoogste prijzen op tentoonstellingen en dus wordt daarop gefokt!

De enige manier om de problemen van rashonden aan te pakken, is af te stappen van deze idiote fokkerij. Fokkers zouden zich meer druk moeten maken om de verwantschap tussen de dieren, in plaats van om het uiterlijk. Klik op het plaatje en trek (na de reclame) de gele balk naar 20 minuten. Dan begint de reportage in 1 Vandaag:

1VD

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, Erfelijkheid en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s