Kayra’s nest

Op zondag 13 april werd Kayra gedekt door Avram. Precies uitgerekend op de dag wierp Kayra op zondag 15 juni haar eerste nest. Het is het zesde nest dit jaar van de AVLS. Er werden drie pups geboren, allen wolfsgrauw, de laatste pup was een dood reutje. Hij had een open gehemelte en een niet goed ontwikkelde ruggengraat. Kayra is de trotse moeder geworden van een gezonde wolfsgrauwe reu en teef. We feliciteren Germy en Erik van harte. Kayra’s pups hebben al een baasje gevonden.

Kayra met haar eerstgeboren pup

Kayra met haar eerstgeboren pup

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, Pups en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Kayra’s nest

 1. Ineke Mielekamp zegt:

  Jammer van het dode pupje!
  Om dergelijke prolemen in het volgende nest te voorkomen is het raadzaam de teef vanaf de loopsheid tot en met de vijfde zwangerschapsweek extra foliumzuur te geven dat voorkomt neurale buis defecten namelijk!
  Ook ik heb dit meegemaakt, maar sinds ik foliumzuur geef NOOIT meer: in geen twintig jaar…gewoonlijk geef ik de foliumzuur van de HEMA, op het potje staat: voor een goede ontwikkeling van de ongeboren vrucht en ik geef 2 tabletjes fijngewreven door het voer per dag.
  Voor een teef die al neurale buisdefecten gegeven heeft zou ik de biologisch makkelijk opneembare vorm geven d.w.z. Methyl folaat- die van Jarrows is erg goed ( Internet bestellen)
  Vrouwen die een baby met een neurale buisdefect gehad hebben krijgen 10 x de dosis van de gyneacoloog: foliumzuur wordt gerekend tot de B vitaminen- B11- en een overmaat wordt uitgeplast, het kan geen kwaad dus, groet,

  INEKE

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s