Geen stambomen

Knipsel

De Raad van Beheer zal geen stambomen verstrekken aan de fokker en/of kopers van de pups van een voor PRA voorlopig niet vrijgegeven SWH teef. De fokker moet eerst naar het panel van E.C.V.O. artsen in Utrecht. Uitsluitend het oordeel van dit panel is doorslaggevend. Hulde aan Reinier van Wattum, voorzitter van de AVLS, die met zijn goede contacten bij de directie van de Raad van Beheer dit heeft kunnen bewerkstelligen. De RvB neemt met dit besluit zijn uitgangspunten serieus: de gezondheid en het welzijn van rashonden zijn het belangrijkst. Jan Verbeeck, voorzitter van de NVSWH, heeft nu ook antwoord op zijn vraag “hoe gaan we omgaan met honden die het etiket “voorlopig niet vrij” kregen voor PRA en waar geen progressieve degeneratie is terug te vinden?” Zo dus! Ga met deze honden naar het E.C.V.O. panel in Utrecht. Zoals het hoort!

Naschrift.
In plaats van naar het panel van oogartsen in Utrecht te gaan met de erfelijk blinde hond, vocht de fokster de beslissing van de Raad van Beheer aan bij het tuchtcollege. Die stelde de fokster in het gelijk, omdat op grond van het Kynologisch Reglement geen regel was te vinden om de stambomen aan de pups te onthouden. Regels gaan dus boven gezondheid.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, P.R.A. Alle Info, Pups, Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s