Steeds unieker

catalogus 2Op die slogan van de NVSWH “een unieke rasvereniging voor een unieke hond” kom ik zo nog terug. Bladerend door de catalogus van de NVSWH van de afgelopen clubmatch vallen een paar dingen op. De kennelnaam Timberley komt nauwelijks meer voor. Slechts twee Timberley teven werden ingeschreven: één in de open klasse, de ander in de veteranen-klasse. Verder had geen enkele eigenaar zijn Timberley hond ingeschreven.

Het tijdperk van ‘mevrouw de voorzitter’ E. Pielanen-Degenhardt is dus definitief voorbij. Het is nu allemaal ‘van de Wolfsdreuvnik’ wat de klok slaat. Het trio J.&M.&J. (also known as ‘het nieuwe voorzittersechtpaar’ Verbeeck-Tonnard) fokt nu meer dan de helft van de ingeschreven honden bij elkaar. Ik begrijp heel goed waarom de stamboeknummers zijn weggehaald in de on-line catalogus. Niet om privacy redenen, zoals werd gezegd, maar omdat iedereen dan duidelijk kan zien dat het een clubmatch was van voornamelijk Belgische Saarloosjes. Dat is op zich al uniek voor een Nederlandse rasvereniging. Het zou misschien dan beter de BVSWH kunnen gaan heten.

De honden van de NVSWH worden steeds unieker. Dat wil zeggen naarmate de tijd vordert en de populatie steeds verder uitdunt. Wat dat betreft klopt die slogan “een unieke rasvereniging voor een unieke hond” dus als een zwerende vinger. En die “unieke rasvereniging” klopt ook al, want straks hebben we een Nederlandse rasvereniging met leden zonder honden. Dat is pas echt uniek! Maar als je als Belgisch voorzittersechtpaar in je eentje de populatie van de NVSWH op de been moet houden (niet één Saarlooswolfhond werd de afgelopen 5 jaar in Nederland geboren!) dan moet je je toch eens afvragen of er misschien ergens iets is misgegaan. Heel uniek allemaal. Ik weet niet of die meneer Harm Nijboer uit Groningen al aan Jan Verbeeck heeft gevraagd hoeveel teven er nog beschikbaar zijn voor de fok. Wat ik wèl weet is dat Jan Verbeeck nu dispensatie aan de Raad van Beheer heeft gevraagd om met te oude teven te mogen fokken. Ik schreef Nijboer vorig jaar al in een open brief dat dit onontkoombaar was (zie onder). Een unieke rasvereniging voor een steeds unieker wordende hond!

nijboer

Uit: open brief aan H. Nijboer, 9 september 2013

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Rasvereniging NVSWH en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s