Discussie

avls verklaringEr was even een discussie op een besloten Facebookpagina van fokkers van rashonden. Het ging over de beslissing van de Raad van Beheer vooralsnog geen stambomen aan pups van een teef toe te kennen die voor PRA niet is vrijgegeven. Die beslissing was een uitzondering op de regel. Het is misschien vervelend als je door een uitzonderingsbeslissing geen stambomen krijgt, maar er is hoop. Als de fokster met haar PRA teef naar het ECVO panel van oogartsen gaat (zoals de Raad van Beheer als voorwaarde heeft gesteld) en de teef krijgt PRA vrij, dan krijgen de kopers gewoon stambomen voor hun pup. Geen centje pijn!

facebookIn de discussie werd ook de outcross van de AVLS erbij gesleept, hoewel dat er niets mee te maken had. Er werd beweerd dat de AVLS een outcross heeft gedaan met een Zwitserse Witte herder reu die uit een ongespiegelde lijn komt en ouderdoms cataract zou hebben. De feiten dan maar weer: in de fokreglementen van alle erkende rasverenigingen dienen de in het ras voorkomende erfelijke afwijkingen te worden opgenomen. Ook bij de Zwitserse Witte herder. PRA is NIET in het fokreglement van de Zwitserse Witte herder opgenomen omdat deze afwijking NIET in die mate in het ras voorkomt dat de rasverenigingen verplichten tot oogonderzoek. Klik hier. DESONDANKS heeft de AVLS in het plan van aanpak voor de outcross opgenomen dat de in te kruisen honden van een ander ras OOK getest dienen te worden op de in de Saarlooswolfhond voorkomende erfelijke afwijkingen, dus OOK op PRA.

Hoe zit het dus! De voor de outcross ingezette Witte herderreu Zayas is getest op ALLE in de Zwitserse Witte Herder voorkomende erfelijke afwijkingen EN op ALLE in de Saarlooswolfhond voorkomende erfelijke afwijkingen. De reu is bij het oogonderzoek op ALLE punten vrijgegeven! Duidelijker kan het echt niet, mensen. Maar kennelijk moet dat er allemaal bijgehaald worden en in twijfel worden getrokken nu de zo felbegeerde stambomen van de pups van die PRA teef uit het zicht dreigen te verdwijnen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in AVLS, P.R.A. Alle Info, Pups en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s