Vergeef ons, Nederland

Novaja Gazeta 25 juli 2014

Novaja Gazeta, 25 juli 2014

De Russische krant Novaja Gazeta heeft Nederland excuus aangeboden voor de vliegramp met de MH17. Op de voorpagina staat een foto van de stoet rouwwagens met de tekst ‘Vergeef ons, Nederland’ in het Nederlands en daaronder in het Russisch. Novaja Gazeta is een onafhankelijke krant (als een van de weinigen in Rusland) en doet veel aan onderzoeksjournalistiek. Tot woede van de politieke en financiële elite brengt de krant geregeld enorme corruptieschandalen aan het licht.

Verontrustend is dat journalisten in Rusland voor dit soort berichtgeving tegenwoordig een grote moed moeten opbrengen. Er zijn al vier journalisten van Novaja Gazeta vermoord. De bekendste was Anna Politkovskaja, een onderzoeksjournaliste die voor haar huis werd doodgeschoten toen ze een aantal schandalen aan het licht had gebracht. De moordenaars handelden in opdracht.

Het wordt tijd dat het Westen eindelijk eens wakker wordt en de ogen opent voor de terreur van Vladimir Poetin en de criminele bende om hem heen. Poetin is geen democraat en is het ook nooit geweest. Hij schuift zijn poppetjes voortdurend heen en weer om zelf aan de macht te kunnen blijven. Het is een onverdraagzame, niets en niemand ontziende machtswellusteling die politieke tegenstanders laat opsluiten, criticasters uit de weg laat ruimen, een geldgraaiende, decadente kliek om zich heen heeft verzameld, de Krim en Oost-Oekraïne bewust heeft gedestabiliseerd voor eigen politiek gewin en medeverantwoordelijk moet worden gehouden voor het uit de lucht schieten van onschuldige burgers waarvan nu de bewijzen worden verdonkeremaand. Poetin zou voor zijn politieke misdaden voor het internationaal strafhof in Den Haag moeten worden gesleept. “De kloof tussen Rusland en de beschaafde wereld wordt steeds groter”, schreef Novaja Gazeta al eerder.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Vergeef ons, Nederland

  1. Ruud Spijker zegt:

    Poetin is een marionet van het grote kapitaal net als alle andere politieke leiders in de wereld , zij bepalen het rijlen en zeilen op deze aardkloot ! ( alleen het weer hebben ze nog niet in de hand ).

Geef je reactie:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s