Lica

Lica Kadin van de Kilstroom

Lica Kadin van de Kilstroom werd geboren op maandag 16 november 2009. Het toeval wilde dat dit de geboortedag is van Leendert Saarloos. Lica is een schitterende rastypische Saarlooswolfhond met een enorm fijn en zacht karakter. Ze is de grootste knuffelkont van onze drie honden. Bezoekers  merken daar weinig van, ze trekt zich altijd meteen terug.

Haar grootvader Tunka was de grote held in haar leven. Op zijn oude dag leefde onze bejaarde reu helemaal op met die jonge, speelse pup die van geen ophouden wist. Lica is terughoudend en zeer voorzichtig in onbekende situaties, zoals een Saarlooswolfhond hoort te zijn, maar tegelijkertijd is ze ook een nieuwsgierig Aagje. Een grappige combinatie die je veel ziet bij dit ras.

Het is ook prachtig om te zien hoe Lica graag tussen een groep honden optreedt als vredestichter. Is er gebakkelei tussen een paar macho’s? Lica is er als de kippen bij om de gemoederen te sussen. Het lukt haar altijd, het lijkt wel haar tweede natuur. Een bang hondje weet ze ook in een mum van tijd op zijn gemak te stellen. Heel mooi om te zien. Lica is een ongelooflijk sociale en vrolijke hond.  Ze heeft altijd een goed humeur en maakt vrolijke bokkensprongen bij iedere begroeting.  We zijn enorm aan haar gehecht en dat is wederzijds. In de zomer van 2013 heeft ze een nest geworpen met 4 pups en dat is nog steeds een geweldig mooie ervaring om aan terug te denken. In december 2014 wierp ze haar tweede nest met 7 pups. Volg hier alle ontwikkelingen op het weblog van Marianne.

Advertenties