Opvoeding van de Saarlooswolfhond

Tunka op “puppy”cursus

Er bestaan geen peutercursussen om je kind op te voeden, maar voor een puppy stikt het in Nederland van de puppycursussen. En anders kunnen we op de televisie  naar Cesar Millan kijken, die laat zien wat veel hondenbezitters maar niet lukt. Blijkbaar kunnen we het zelf niet af en eigenlijk is dat heel logisch, want de hondentaal is heel anders dan de mensentaal.

Veel mensen zien een pup als een ongehoorzaam kind en dan valt het niet mee de pup op te voeden tot een gehoorzame hond. En als het niet luk, wordt de pup van een ongehoorzame hond tot een onhandelbare hond. Van kwaad tot erger. Het opvoeden van een jonge hond vraagt nogal wat van mensen. Vooral veel begrip van en inzicht in hondengedrag en hondentaal. Maar minstens zo belangrijk… veel geduld, tijd, liefde en energie. Wie daar niet over beschikt, moet echt niet aan een Saarlooswolfhond beginnen.  En tijd hebben sommige mensen al helemaal niet meer. Niet meer voor elkaar, dus laat staan voor een hond.

Ons advies? Lees dit boek waar veel beschreven staat over (wolf)hondengedrag. Ga ook eens naar een puppycursus van een kynologenclub (of als je liever veel geld kwijt wilt zijn naar een particuliere cursus). Maar eis altijd van de meestal goedwillende intructeurs respect voor het gedrag en karakter van je Saarlooswolfhond.

Advertenties